Thursday, January 17, 2008



Σε μία χώρα στην οποία πριν μερικά χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κ. Στεφανόπουλος μίλησε στον τότε Πλανητάρχη Κλίντον όπως κανένας άλλος Πρόεδρος, Πρωθυπουργός ή Βασιλιάς άλλου κράτους τόλμησε να μιλήσει, δηλώνοντάς του και προσβάλλοντάς τον διακριτικά τονίζοντάς του ότι εμείς ο Ελληνικός λαός «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ», εμείς που αδειάσαμε ολόκληρη Αθήνα και τον περιφρονήσαμε για τους αμάχους που σκότωνε, εμείς που σαν Έθνος μαρτύρησε από πολέμους και κατοχή, εμείς καταντήσαμε να έχουμε στην κυριολεξία τον δικό μας ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ και μάλιστα χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Ένα παράλογο εμφύλιο πόλεμο όπου δεν υπάρχουν καν οι δύο παρατάξεις, δεν υπάρχει εχθρός, δεν υπάρχει φανατισμός, δεν υπάρχουν καν ιδεολογίες, ούτε συμφέροντα για να υπερασπίσουμε. Περίπου 75.000 νεκρούς και περισσότερους από 1.200.000 τραυματίες από το 1965 έως το 2000 είναι ο απολογισμός των θυμάτων σε τροχαία. Ο συνολικός αριθμός νεκρών και τραυματιών στην Ελλάδα από τους δύο Παγκοσμίους πολέμους, τους Βαλκανικούς και της Κύπρου, είναι μικρότερος από το συνολικό αριθμό νεκρών από τροχαία μεταξύ του 1965- 2000. Μάλιστα το 80% των νεκρών και τραυματιών είναι μεταξύ 16-44 χρονών. Οι Ελληνικοί δρόμοι είναι κυριολεκτικά ένα πεδίο μάχης με θύματα περισσότερα από αυτά των πολέμων. Κατά τα άλλα, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε χώρα ειρηνική και δεν είμαστε φιλοπόλεμοι. Αν η Σπαρτιάτισσα μάνα εν γνώσει της και υπερασπιζόμενη τα πιστεύω της, έστελλε το παιδί της στον πόλεμο λέγοντάς του «Ή Ταν ή επί Τας» και ήταν περήφανη γι’ αυτό, η αξιολύπητη Ελληνίδα μάνα για ποιο λόγο στέλλει το παιδί της, οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου κι αν είναι, στον πόλεμο και μάλιστα χωρίς όπλο;


Το βιβλίο μου "Συνείδηση Οδικής Ασφάλειας" "Μια ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό" εκδόσεις "Συμμετρία" έχει κατατεθεί με επιστολή μου στο Πολιτικό γραφείο του κυρίου Πρωθυπουργού. Αριθμός Πρωτοκόλλου Κ 6730 31/07/08 ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ SITE ΜΟΥ.



Το βιβλίο έχει αποσταλεί μαζί με άρθρα και εισηγήσεις μου για ανάπτυξη οδικής συνείδησης
στον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στον Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κ. Καραμανλή, στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, σε ορισμένους Μητροπολίτες, σε πολλά μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης, σε Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων, στο Αρχηγείο της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σε ορισμένους Διοικητές Τροχαίας όπως Καισαριανής, Αγίας Παρασκευής,Κοζάνης κ.τ.λ., σε πολλούς Τμηματάρχες και Διευθυντές τμημάτων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείου Απασχόλησης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε αρκετά μέλη του Ελληνικού και Κυπριακού Κοινοβουλίου, στην Κυπριακή Πρεσβεία και Σπίτι της Κύπρου, στον Πρόεδρο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου , στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρ.Ι.Κ., στον Διευθυντή και στον Αρχισυντάχτη της Κυπριακής Εφημερίδας Φιλελεύθερος, σε Διευθυντές Παραγωγής Προγράμματος καθώς και Διευθυντές Ειδήσεων και Ενημέρωσης Κρατικών και Ιδιωτικών Ελληνικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών, παρουσιαστές νυχτερινών δελτίων ειδήσεων, παρουσιαστές πρωινών και άλλων εκπομπών, στον γνωστό Ιαβέρη, στην Πρόεδρο και αρκετούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, στην Περιφέρεια Αττικής, σε ορισμένους Δήμους, ορισμένους εκδότες εφημερίδων, ορισμένους εκπαιδευτές οδήγησης, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σε διευθυντές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, πολλούς καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διάφορες οργανώσεις, σε διάφορους ομίλους και εταιρείες οι οποίες έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα οδικής Ασφάλειας (π.χ ΑΤΗΚ CΥTA, DIAGEO, ΗΛΠΑΠ κ.τ.λ.), στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, υφυπουργό κ. Βούγια, Γ.Γ. κ.Τασούλα, Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλ. Διακ. κ. Ραγκούση, στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέπα καθώς και στους υφυπουργούς κ.κ. Μαγκριώτη και Σηφουνάκη, στην υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και στους υφυπουργούς κ.κ. Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετο, στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, στην υφυπουργό κ. Γκερέκου, στον Διευθυντή της Τροχαίας κ. Κορδολαίμη, στην ΓΓ του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα, πάρα πολλούς φίλους κ.τ.λ.